Käytännöt / Säännöt

 

Kuinka lukuvuosi rakentuu

 

Jokaisen soittavan oppilaan oppilaspaikka on paketti, joka sisältää suuren määrän musiikkitunteja lukuvuoden aikana. Yksilötunnin lisäksi siihen voi kuulua musiikin perusteiden opiskelua, säestysharjoituksia, yhteismusisointia, matineaesiintymisiä ja tasosuorituksia.

Lukuvuoden paketin sisältöä ja tavoitteita suunnitellaan lukuvuoden alussa yhdessä oman opettajan kanssa, matkan varrella tarkistetaan suuntaa ja kevään lopulla nähdään, saavutettiinko tavoitteet.

Johtokunnan hyväksymän opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen määrää ei lasketa yksilöopetuskertoina/viikko, vaan opetuksen kokonaisuus kertoo sisällöstä enemmän. Lukuvuodessa on 34 toimintaviikkoa, joiden sisältö voi vaihdella eri viikkoina. Joskus oppilaalla voi olla viikko, jolloin on säestysharjoitus, oma tunti, musiikin perusteiden opetusta, matineaesitys, joskus taas viikko, jolloin ei ole muuta kuin oma yksilötunti. Välillä yksilötunti voi jäädä pois ja tilalla voi olla ryhmätunti.

 

Tuntien peruutuskäytäntö

 

Ilmoita poissaoloista aina opettajalle

Paras tapa on ilmoittaa peruutuksista aina suoraan opettajalle, jotta tieto tulee perille ennen soittotuntia. Jos et tavoita opettajaa, voit soittaa kansliaan 09-6222268.

 

Tuntien siirtäminen

Musiikkioppilaitoksissa yleisesti noudatettavien säännösten mukaisesti opettaja ei ole velvollinen pitämään tunteja takaisin, jos oppilas on esim.
-sairaana
-lomamatkalla
-myöhästynyt
-unohtanut tunnin
-valmistautumassa koulun kokeisiin
Jos kuitenkin tiedät hyvissä ajoin esim. perheen lomamatkan, opettajan kanssa voi neuvotella mahdollisuudesta siirtää tuntia. Opettaja ei ole velvollinen siirtämään tuntia.

 

Opettajan sairastuminen / este

Jos opettaja on itse sairaana tai opetus jää pitämättä jonkin muun oppilaasta riippumattoman syyn vuoksi, korvataan tunti takaisin kaikille osapuolille sopivana ajankohtana. Koska koko luokan ylimääräisten tuntien järjestely voi olla hankalaa, musiikkioppilaitoksissa yleisen käytännön mukaisesti tunti on mahdollista korvata kerran lukukaudessa myös esim. ylimääräisellä ryhmätunnilla. Opettaja pitää pidetyistä tunneista päiväkirjaa.

 

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Muista aina ilmoittaa osoite- ja puhelinnumeromuutokset toimistoon, jotta tiedotteet ja tärkeät puhelinviestit tavoittavat asianosaisen ajoissa. Ilmoita myös, jos jokin yhteystietosi on salainen.
Kiireellisissä tapauksissa (tuntiperuutukset, muutokset tms.) opistolta joudutaan usein ottamaan yhteyttä tekstiviestillä tai puhelimitse, joten sekä oppilaiden että vanhempien kännykkänumerot on hyvä ilmoittaa opistolle.