Henkilökunta

Opettajat

 

171484_10150090967172608_2199123_o

Rehtori, viulunsoiton opettaja Laura Lintula

Laura Lintula on työskennellyt Meri-Helsingin musiikkiopiston rehtorina vuodesta 2004. Lisäksi hän on viulun- ja yhtyesoiton opettaja. Lintula aloitti musiikkiopintonsa Tampereen konservatoriossa vuonna 1982 ja opiskelu huipentui viulun diplomitutkintoon Nikolai Fadeevin johdolla vuonna 2001.

Tämän lisäksi matkan varrella mukaan on tarttunut muutakin koulutusta monipuolisesti kasvatustieteistä julkisoikeuteen. Lintula on Krunikan festareiden taiteellinen johtaja. Opettamisen lisäksi hän keikkailee freelance-muusikkona ja esiintyy erilaisissa kokoonpanoissa niin pianistina kuin laulajanakin.

 

Timon naama

Apulaisrehtori ja kitaraopettaja Timo Peltonen

JussiSaksa_027

Apulaisrehtori, rytmimusiikkilinjan johtaja Jussi Saksa

Aki

Bassonsoiton opettaja Aki Virta

FabioLimaDeOliveira

Kitaransoiton opettaja Fabio De Oliveira

EvaDesimpelaere

Pianonsoiton opettaja Eva Desimpelaere

Laura1

Pianonsoiton opettaja Laura Havu

Koulutus ja työkokemus: Musiikin maisteri v.2007 (Sibelius-Akatemia). Opintoja Pariisissa ja Lyonissa 2005-2007.

Työkokemus: pianonsoitonopettajana Helsingin Ruotsinkielisessä työväenopistossa, sijaisuuksia Kauniaisten musiikkiopistossa ja Espoon musiikkiopistossa. Meri-Helsingin musiikkiopistossa vuodesta 2007. Säestäjänä lukuisilla laulukursseilla ja pianistina erilaisissa oopperaprojekteissa, pianistina vapaissa taideprojekteissa.

Muu musiikkitoiminta: Konsertteja Suomessa, Ruotsissa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Opettamassa ja konsertoimassa Argentiinassa keväällä 2014.

Vapaa sana: Minua kiehtoo suunnattomasti tanssin, teatterin ja musiikin yhdistäminen. Piano-opetuksessani ja säestäessäni käytän monia tanssista saatuja ajatuksia ja toivoisin, että oppilas oppisi soittamaan ei vain sormillaan vaan ennen kaikkea mielikuvituksellaan.

 

AdamHerd

Pianonsoiton opettaja Adam Herd

heidi-1

Pianonsoiton opettaja Heidi Kuusava

Koulutus ja työkokemus: Opintoja Lahden konservatoriossa ja Saksassa, Diplomipianisti, Weimarin ”Franz Liszt” -musiikkikorkeakoulusta 2004 (ylempi korkeakoulututkinto). Lukuisia mestarikursseja Suomessa ja ulkomailla. Opintoja myös Helsingin yliopistossa pääaineena musiikkitiede. Työkokemusta pianonsoitonopettajana, pianistina ja säestäjänä yli kymmenen vuoden ajalta, mm. yksityisesti Suomessa ja Saksassa. Päätoimisena pianonsoitonopettajana Meri-Helsingin musiikkiopistossa vuodesta 2006.

Muu musiikkitoiminta: Konsertteja, intohimona kamarimusiikki ja lied. Toimin myös tuottajana konserttiyhdistyksessä, jossa mm. järjestän konsertteja ja koulutustapahtumia.

 

Pianonsoiton opettaja Anna Ramstedt

Koulutus ja työkokemus: Anna on valmistunut Musiikkipedagogiksi Metropolia AMK:sta vuonna 2013. Hän opiskelee myös Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin Yliopistossa etnomusikologiaa. Anna on opettanut Meri-Helsingin musiikkiopistossa ja Kauniaisten musiikkiopistossa vuodesta 2012. Sitä ennen sijaisuuksia eri musiikkiopistoissa ja lukuisia yksityisoppilaita.

Muu musiikkitoiminta: Toiminta keskittyy lähinnä musiikin tutkimiseen Helsingin Yliopistossa.

Vapaa sana: Olen kiinnostunut musiikista sekä tutkijan, opettajan ja muusikon näkökulmasta. Haluan että pianotunneilla on iloinen ja kannustava ilmapiiri, jossa oppilaalle rakentuu elinikäinen positiivinen suhde musiikin tekemiseen ja kuuntelemiseen kaikissa sen muodoissa.

Jag undervisar också på svenska! 🙂

VilleTolvanen

Pianonsoiton opettaja Ville Tolvanen

Kyllönen_13-03-13_134c

Laulunopettaja Jani Kyllönen (pois 2016-17)

JohannesÖsterlund

Musiikin perusteiden opettaja, Johannes Österlund

JohannaKnuuttila

Viulunsoiton opettaja Johanna Knuuttila

 

AnnariinaRautanen

Huilunsoiton opettaja Annariina Rautanen

 

opettaja_niklasahlsved_250

Rumpujensoiton opettaja Niklas Ahlsved

Koulutus ja työkokemus: Musiikkipedagogi/muusikko. Meri-Helsingin musiikkiopistossa vuodesta 2008. Sitä ennen mm. Rumpukoulu Tamburo (Kuopio) ja lukuisia yksityisoppilaita.

Muu musiikkitoiminta: Useita aktiivisia bändejä sekä freelance-keikkailua.

Vapaa sana: Asiat sekasin ja uuniin.

 

MarkusJaatinen

Rumpujensoiton opettaja Markus Jaatinen

Johannes

Sellonsoiton opettaja Johannes Teppo

Johannes on valmistunut maisterikoulutuksesta erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa ja täydentänyt opintojaan Texasin yliopistossa Yhdysvalloissa. Hän on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin kilpailuihin ja toimii opetustyön ohella myös Duo JohAnnas, Duo Baltica sekä Odysseus jousikvartetin jäsenenä.

Johannes on opettanut sellonsoittoa vuodesta 2005, Meri-Helsingin musiikkiopiston lisäksi hän opettaa tällä hetkellä Kallion musiikkikoulussa sekä International School of Music Finland-musiikkiopistossa. Syksyllä 2014 ja keväällä 2016 hän toimi sellonsoiton opettajan sekä nuortenorkesterin johtajan sijaisuudessa Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa. Johanneksella on oppilaita leikki-ikäisistä eläkeläisikäisiin.

Vapaa sana: Musiikki on ainoa maailmankieli: sitä ei tarvitse kääntää, siinä puhuu sielu sielulle (B.Auerbach)

 

AH-Jasse

Pianonsoiton- ja vapaan säestyksen opettaja Jasse Merivirta

 

 

Bassonsoiton opettaja Antti Saksa

Koulutus ja työkokemus: Musiikkipedagogi (AMK) 2006, Opintoja USA:ssa Berklee College of Music 2005.
10 vuotta opettajana, Pop & Jazz Konservatorio 2007-2016, Pohjois-Kymen Musiikkiopisto 2007 alkaen, Vuosaaren Musiikkikoulu 2010 alkaen ja Meri-Helsingin Musiikkiopisto 2016 alkaen.

Työkokemus: 25 vuotta muusikkona
Lukuisia esiintymisiä ammattimuusikkona Suomessa ja ulkomailla.
Vapaa sana: Löysin musiikin 12 vuotiaana ja vieläkin ollaan kavereita.

 

Big band- ja trumpetinsoiton opettaja Mari Talala

Mari on helsinkiläinen muusikko ja musiikkipedagogi. Hän on valmistunut muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta sekä musiikkipedagogiksi Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Mari keikkailee hyvin monenlaisissa kokoonpanoissa pääinstrumenttinsa trumpetin lisäksi myös pasuunalla ja laulaen. Duo Marianna (jazzyhtye), Tomi Salesvuo East Funk Attack (funk-kokoonpano) ja Gasthaus Orkesteri (ohjaaja David Lynchin elokuvien musiikkia tulkitseva kokoonpano) ovat muutamia Marin vakiokokoonpanoja.

Mari opettaa trumpettia, pasuunaa, big bandeja ja pienyhtyeitä useissa eri oppilaitoksissa sekä on toiminut myös teatterimuusikkona. Mari on innostava ja helposti lähestyttävä, ja hänen opetuksensa tähtää aina musiikin tärkeimpään ytimeen: elävän musiikin tekemiseen ja soittamisen iloon.

 

Pianonsoiton- ja bändiopettaja Lassi Kouvo

Lassi Kouvo on Metropoliasta vuonna 2013 valmistunut pianisti ja pop&jazz-musiikkipedagogi, joka on täydentänyt opintojaan myös klassisen pianon tutkinnoilla Lahden komservatoriossa. Hän opettaa Meri-Helsingin musiikkiopiston lisäksi myös Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa ja Jokelan kansalaisopistossa. Lassin soittoa voi kuulla viikottain perjantaisin Papa Albert Jazz Clubilla (Albertinkatu 30, Helsinki), jossa hän esiintyy vaihtuvien vierailevien artistien kanssa. Hän keikkailee myös freelancerina eri kokoonpanoissa.

 

Kitaraopettaja Henri Jokinen

Henri Jokinen on Metropoliasta ammattikorkeakoulusta 2016 valmistunut musiikkipedagogi. Hän toimii opettajana myös Musiikkikoulu Demossa sekä Keski-Vantaan Musiikkiopistossa. Muusikkona  useassa kokoonpanossa.

 

Pianonsoitonopettaja Mikael Kakko

Musiikkipedagogi AMK, pianonsoitonopettaja

”Haluan opettaa pianonsoittoa yhteistyössä oppilaan kanssa, pyrkien laaja-alaiseen musiikin osaamiseen.”

 

Laulunopettaja Olga Heikkilä

Olga Heikkilä on koulutukseltaan oopperalaulaja ja musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia ja Tanskan kuninkaallinen ooppera-akatemia). Lauluoppilaita hänellä on Suomen lisäksi myös Tanskassa, Portugalissa ja USA:ssa. Olgan opetus on oppilaslähtöistä, kannustavaa ja innostavaa. Ohjelmisto käsittelee laajasti oopperaa, suomalaisia lauluklassikoita, operetti- ja musikaalilauluja sekä pop/jazz -musiikkia. Lajista riippumatta laulamisen ilo ja onnistumisen mahdollisuus on taattu.

Vapaa sana: Opettamisessa on parasta yhdessä jaettu ilo, äänen vapautumisen taika ja musiikin voima.

 

Pianonsoiton opettaja Olga Goncharova
Pianonsoiton opettaja Katja Hellman-Irizarry
Bändiopettaja Jussi Liski
Vaskisoitinten opettaja Nelli Nikkanen
Poikkihuilunsoiton opettaja Hanna Nurkkala
Pop&jazz laulujen opettaja Reetta-Stiina Rannanmäki
Viulunsoiton-ja bändiopettaja Ella Rosenlund
Klarinetinsoiton opettaja Virve Ruokokoski
Muskari-ja bändiopettaja Pilvi Szilvay
Saksofoninsoiton opettaja Anni Thomsson
Pianonsoiton opettaja Hanna-Mari Zinovjev